Kabeljauw

Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel van de tacokruiden. Laat het blikje kidneybonen en het blikje maïskorrels goed uitlekken. Meng de kidneybonen met de maïskorrels, de tacosaus en de rest van de kruiden. Verhit de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Voeg het bonenmaïsmengsel toe aan de kabeljauwfilets en laat dit in 3 minuten warm worden. Laat het geheel ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringen en strooi ze over het gerecht.

Lekker met rijst.


 
Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 350 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 stukken kabeljauwfilet van 200 gr
  • 2 eetlepels tacokruiden
  • 1 blikje kidneybonen (400 gram)
  • 1 blikje maïskorrels (175 gram)
  • 50 gram boter
  • 1 pot milde tacosaus (450 gram)
  • 4 lente-uitjes


  • Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel van de tacokruiden. Laat het blikje kidneybonen en het blikje maïskorrels goed uitlekken. Meng de kidneybonen met de maïskorrels, de tacosaus en de rest van de kruiden. Verhit de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets ongeveer 3 minuten op een matig vuur. Voeg het bonenmaïsmengsel toe aan de kabeljauwfilets en laat dit in 3 minuten warm worden. Laat het geheel ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringen en strooi ze over het gerecht.

    Lekker met rijst.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze m... Lees verder
    Zalmfilet in bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat ... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Hartige zalmtaart
    Verwarm de oven voor op 180ºC.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes e... Lees verder
    Krokante doradefilet met citroen-knoflookroom
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Breng in een steelpan de ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden