|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 684 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
400 gram Surimi krabvleesstukjes 200 gram broccoli 1 ui 400 gram tagliatelle 25 gram boter 1/4 visbouillon (van ½ tablet) 1/4 l droge witte wijn 2 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries) allesbinder mosterd 4 eetlepels crème fraîche zout
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli aan de tagliatelle toe. Giet de tagliatelle met de broccoli af als beide gaar zijn. Smelt ondertussen de boter in een ruime steelpan en bak hierin de ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg de bouillon en de wijn toe, breng het vocht aan de kook en kook het op een hoog vuur tot 1/3 van het vocht is verdampt. Voeg de kruiden toe. Roer er voldoende allesbinder (ca. 6 eetlepels) door voor een mooie gebonden saus. Voeg mosterd naar smaak toe. Roer het krabvlees en de crème fraîche door de saus. Warm alles nog even goed door en voeg eventueel een snufje zout toe. Meng de saus met de tagliatelle. Direct serveren. U kunt er eventueel nog extra broccoli of een andere groente bij serveren.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Mosselsaté
Was de mosselen en zoek ze uit: kapotte exemplaren verwijderen. Doe de mosselen met de soepgroenten ... Lees verder |
|
Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder |
|
Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder |
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Garnalenrolletjes met gerookte zalm
De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |