Krab

Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli aan de tagliatelle toe. Giet de tagliatelle met de broccoli af als beide gaar zijn. Smelt ondertussen de boter in een ruime steelpan en bak hierin de ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg de bouillon en de wijn toe, breng het vocht aan de kook en kook het op een hoog vuur tot 1/3 van het vocht is verdampt. Voeg de kruiden toe. Roer er voldoende allesbinder (ca. 6 eetlepels) door voor een mooie gebonden saus. Voeg mosterd naar smaak toe. Roer het krabvlees en de cr├Ęme fra├«che door de saus. Warm alles nog even goed door en voeg eventueel een snufje zout toe. Meng de saus met de tagliatelle. Direct serveren. U kunt er eventueel nog extra broccoli of een andere groente bij serveren.


 
Tagliatelle met krab
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 684 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram Surimi krabvleesstukjes
  • 200 gram broccoli
  • 1 ui
  • 400 gram tagliatelle
  • 25 gram boter
  • 1/4 visbouillon (van ┬Ż tablet)
  • 1/4 l droge witte wijn
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (diepvries)
  • allesbinder
  • mosterd
  • 4 eetlepels cr├Ęme fra├«che
  • zout


  • Maak de broccoli schoon, verdeel de struikjes in kleine roosjes van 2 cm en snijd de stelen in dunne plakjes. Pel en snipper de ui. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli aan de tagliatelle toe. Giet de tagliatelle met de broccoli af als beide gaar zijn. Smelt ondertussen de boter in een ruime steelpan en bak hierin de ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten). Voeg de bouillon en de wijn toe, breng het vocht aan de kook en kook het op een hoog vuur tot 1/3 van het vocht is verdampt. Voeg de kruiden toe. Roer er voldoende allesbinder (ca. 6 eetlepels) door voor een mooie gebonden saus. Voeg mosterd naar smaak toe. Roer het krabvlees en de cr├Ęme fra├«che door de saus. Warm alles nog even goed door en voeg eventueel een snufje zout toe. Meng de saus met de tagliatelle. Direct serveren. U kunt er eventueel nog extra broccoli of een andere groente bij serveren.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ┬▒ 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden