Makreel

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten uitlekken. Snijd de makreelfilet en 2 tomaten in kleine stukjes en de prei in zeer dunne ringen. Halveer de andere tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de cashewnoten een beetje klein. Meng de yoghurtdressing met de cajunkruiden. Neem van de krop ijsbergsla 12 grote bladeren. Hussel alle ingredi├źnten op de sla en de reepjes tomaat na door elkaar. Schep de makreelsalade op de slabladeren en rol ze losjes op. Steek ze eventueel vast met cocktailprikkers. Leg de rolletjes op bordjes en garneer met de reepjes tomaat.


 
Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 294 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte makreelfilet
  • 100 gram mihoen
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 kleine prei
  • 50 gram cashewnoten
  • 3 dl kant-en-klare yoghurtdressing
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 12 ijsbergslabladeren
  • zout


  • Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten uitlekken. Snijd de makreelfilet en 2 tomaten in kleine stukjes en de prei in zeer dunne ringen. Halveer de andere tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de cashewnoten een beetje klein. Meng de yoghurtdressing met de cajunkruiden. Neem van de krop ijsbergsla 12 grote bladeren. Hussel alle ingredi├źnten op de sla en de reepjes tomaat na door elkaar. Schep de makreelsalade op de slabladeren en rol ze losjes op. Steek ze eventueel vast met cocktailprikkers. Leg de rolletjes op bordjes en garneer met de reepjes tomaat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven
    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn.... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Gepocheerde rode poon met mosterdsaus
    Spoel de visfilets onder de koude kraan af. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ┬▒ 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden