Makreel

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten uitlekken. Snijd de makreelfilet en 2 tomaten in kleine stukjes en de prei in zeer dunne ringen. Halveer de andere tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de cashewnoten een beetje klein. Meng de yoghurtdressing met de cajunkruiden. Neem van de krop ijsbergsla 12 grote bladeren. Hussel alle ingrediƫnten op de sla en de reepjes tomaat na door elkaar. Schep de makreelsalade op de slabladeren en rol ze losjes op. Steek ze eventueel vast met cocktailprikkers. Leg de rolletjes op bordjes en garneer met de reepjes tomaat.


 
Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 294 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram gerookte makreelfilet
  • 100 gram mihoen
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 kleine prei
  • 50 gram cashewnoten
  • 3 dl kant-en-klare yoghurtdressing
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 12 ijsbergslabladeren
  • zout


  • Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten uitlekken. Snijd de makreelfilet en 2 tomaten in kleine stukjes en de prei in zeer dunne ringen. Halveer de andere tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de cashewnoten een beetje klein. Meng de yoghurtdressing met de cajunkruiden. Neem van de krop ijsbergsla 12 grote bladeren. Hussel alle ingrediĆ«nten op de sla en de reepjes tomaat na door elkaar. Schep de makreelsalade op de slabladeren en rol ze losjes op. Steek ze eventueel vast met cocktailprikkers. Leg de rolletjes op bordjes en garneer met de reepjes tomaat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scholfilet met een kruimel-korstje en olijven
    Verwarm de oven voor op 200 C.
    Verwijder de korsten van de boterhammen en maal het brood fijn.... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Salade met gerookte zalm
    Snijd de ui en paprika in kleine stukjes. Roer dit door elkaar. Doe voor de dressing de appelazijn i... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden