Mosselen

Snijd de ui, de knoflook en de venkel in zeer kleine stukjes. (houd het groen apart voor de garnering). Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de knoflook en venkel glazig (5 minuten). Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 minuut. Roer 3/4 liter water, de bouillontabletten en de crème fraîche erdoor. Leng het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep. Nog even doorkoken. Voeg de mosselen toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Strooi er wat venkelgroen over.


 
Mosselsoep uit Dijon
• Soep voor 4 personen personen; 132 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 20 gekookte mosselen
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkelknolletje
  • 25 gram boter
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1½ l visbouillon (van tablet)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • peper en zout


  • Snijd de ui, de knoflook en de venkel in zeer kleine stukjes. (houd het groen apart voor de garnering). Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de knoflook en venkel glazig (5 minuten). Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 minuut. Roer 3/4 liter water, de bouillontabletten en de crème fraîche erdoor. Leng het aardappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep. Nog even doorkoken. Voeg de mosselen toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Strooi er wat venkelgroen over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Kabeljauwschotel met lente-uitjes, champignons en amandelen
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Snijd de uitjes in ringen en de champignons in plakjes. Smelt de... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden