Mosselen

Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.
Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Proven├žaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Serveer er stokbrood of patat friet en een salade bij.

TIP Controleer de mosselen voor het bereiden; verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.


 
Proven├žaalse mosselen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 390 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 kg mosselen panklaar
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 eetlepel tijm fijngehakt
  • 1/2 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 4 gedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 4 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit gehakt
  • zwarte peper versgemalen
  • zout
  • 11/2 dl witte wijn
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt


  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.
    Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
    Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Proven├žaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

    Serveer er stokbrood of patat friet en een salade bij.

    TIP Controleer de mosselen voor het bereiden; verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Haringhapjes met tortillachips en pittige saus
    Verwijder de staarten en snijd de haringen elk in 6 stukjes. Halveer het tomaatje, verwijder de pitj... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Zeevruchtenpaella
    Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
    Verhit de olijf... Lees verder
    Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
    Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saff... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden