Mosselen

Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.
Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Proven├žaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Serveer er stokbrood of patat friet en een salade bij.

TIP Controleer de mosselen voor het bereiden; verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.


 
Proven├žaalse mosselen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 390 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 kg mosselen panklaar
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 eetlepel tijm fijngehakt
  • 1/2 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 4 gedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 4 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit gehakt
  • zwarte peper versgemalen
  • zout
  • 11/2 dl witte wijn
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt


  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.
    Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
    Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Proven├žaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

    Serveer er stokbrood of patat friet en een salade bij.

    TIP Controleer de mosselen voor het bereiden; verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hie... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Krabkoekjes met yoghurtdip
    Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
    Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden