Mosselen

Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.
Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Provençaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

Serveer er stokbrood of patat friet en een salade bij.

TIP Controleer de mosselen voor het bereiden; verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.


 
Provençaalse mosselen
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 390 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 kg mosselen panklaar
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 eetlepel tijm fijngehakt
  • 1/2 eetlepel basilicum fijngehakt
  • 4 gedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 4 tomaten ontveld, zonder zaadjes, in blokjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit gehakt
  • zwarte peper versgemalen
  • zout
  • 11/2 dl witte wijn
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt


  • Verhit de olijfolie in een wok en fruit de sjalotjes. Voeg knoflook, tijm, basilicum, gedroogde tomaten en verse tomaten toe en roerbak 3 minuten.
    Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan, schud de pan regelmatig.
    Schep de mosselen in warme diepe borden. Giet 2 dl van het mosselkookvocht bij de Provençaalse saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie.

    Serveer er stokbrood of patat friet en een salade bij.

    TIP Controleer de mosselen voor het bereiden; verwijder kapotte mosselen en loop mosselen die wijd open staan na. Houd ze onder koud stromend water of geef een tik op de schelp. Sluit de mossel zich, dan kun je hem gewoon koken.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
    Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hie... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    Garnalen in knoflooksaus
    Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Pittige tilapia met kroepoek
    Pers 1 limoen uit. Snijd de tilapia in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sambal en het lim... Lees verder
    Gestoomde zeeduivel met prei
    Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. La... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden