Oesters

Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar. Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermes tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los. Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden als borrelhapje of als voorgerecht op een bedje van waterkers.

Tip: vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.


 
Gegratineerde oesters (2)
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 185 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 oesters
  • halve rode paprika
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 eetlepels (roerbak)olie


  • Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar. Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermes tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los. Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden als borrelhapje of als voorgerecht op een bedje van waterkers.

    Tip: vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met pijnboompitten
    Verwarm de ovengrill voor. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Hak de ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden