Oesters

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters één voor één open. Houd de oesters met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle oesterschelpen los. Zet de schelpen met de oesters erin op de bakplaat. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Sprenkel een beetje citroensap over de oesters en maal er peper boven. Klop de slagroom half stijf en spatel de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, de koriander en de helft van de kaas erdoor. Schep de room op de oesters en verdeel de rest van de kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de rucola over 4 borden en zet de oesterschelpen erop.


 
Gegrilde oesters met citroen-korianderroom
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 198 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 12 verse oesters
  • 1 citroen
  • 125 ml slagroom
  • versgemalen witte peper
  • ¬Ĺ eetlepel fijngehakte koriander
  • 75 g geraspte jongbelegen kaas
  • 50 g rucola


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de oesters √©√©n voor √©√©n open. Houd de oesters met √©√©n hand tussen een dubbelgevouwen theedoek zo vast, dat de platte schelp boven zit. Steek met een oestermes of een stevig puntig mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Verwijder de platte schelpen en maak de oesters in de bolle oesterschelpen los. Zet de schelpen met de oesters erin op de bakplaat. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil af. Pers de citroen uit. Sprenkel een beetje citroensap over de oesters en maal er peper boven. Klop de slagroom half stijf en spatel de citroenrasp, 2 theelepels citroensap, de koriander en de helft van de kaas erdoor. Schep de room op de oesters en verdeel de rest van de kaas erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder het hete grillelement en laat de oesters in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar worden. Verdeel de rucola over 4 borden en zet de oesterschelpen erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Romige kruidenrisotto met Hollandse garnalen
    Smelt 1 eetlepel boter in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rijst ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
    Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verh... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‚Äėpluk‚Äô de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden