Griet

Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 ├á 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook. Meng de ma├»zena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de cr├Ęme fra├«che, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.


 
Griet met paddestoelen en dragon
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 327 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets ├á 150 gram
  • bloem
  • 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 2 dl visbouillon van tablet
  • 2 theelepels ma├»zena of allesbinder
  • 2 eetlepels cr├Ęme fra├«che
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse of gedroogde dragon
  • zout en versgemalen peper


  • Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 ├á 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook. Meng de ma├»zena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de cr├Ęme fra├«che, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Toastje met gerookte zalm en guacamole
    Prak het vruchtvlees van een rijpe avocado fijn en meng er ┬Ż eetlepel Mexicaanse (of taco-) kruiden... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Zalmclub met ei
    1 Rooster het brood in de broodrooster. Kook de eieren in 8 min hard. Verhit in een koekenpan de oli... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden