Griet

Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 √† 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook. Meng de ma√Įzena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de cr√®me fra√ģche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.


 
Griet met paddestoelen en dragon
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 327 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets √† 150 gram
  • bloem
  • 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 2 dl visbouillon van tablet
  • 2 theelepels ma√Įzena of allesbinder
  • 2 eetlepels cr√®me fra√ģche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel verse of gedroogde dragon
  • zout en versgemalen peper


  • Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 √† 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddestoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook. Meng de ma√Įzena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddestoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de cr√®me fra√ģche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Spaghetti met clams
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de ol... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    Gebakken forel met koriander en gember
    Bestrooi de vissen aan de binnenkant met peper en zout. Meng de gember, knoflook en de helft van de ... Lees verder
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    Bruschette met mediterrane haring
    Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en bak de ui in... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden