Zeeduivel

Spoel de zeeduivel af onder de koude kraan en laat hem in een vergiet even uitlekken. Leg de zeeduivel midden in een ovenvaste schaal of magnetronschaal. Schenk de wijn erover, leg de plakjes citroen erbij en een klontje boter erop. Laat de vis in de magnetron afgedekt op half vermogen in 5-7 minuten gaar worden. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker, hoe langer de bereidingstijd. Als uw magnetron geen draaiplateau heeft moet de schaal tussentijds twee keer gedraaid worden. Laat de vis afgedekt op het aanrecht nog even nagaren. Pel en snipper ondertussen het sjalotje en de knoflook. Smelt de rest van de boter in een schaaltje in de magnetron onafgedekt in 1 minuut op vol vermogen. Roer het gesnipperde sjalotje en de knoflook erdoor en verwarm het geheel afgedekt nog 1½ minuut. Roer de groene kruiden, 4 eetlepels van het visvocht uit de schaal, een snufje zout en peper door de boter. Giet de rest van het visvocht uit de schaal. Garneer de vis eventueel met een bosje verse kruiden en partjes citroen. Geef de kruiden er apart bij.

Lekker met peultjes en gekookte (nieuwe) aardappelen.


 
Zeeduivel met gesmolten kruidenboter
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 464 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram zeeduivel (dik stuk met graat, zonder vel)
  • ½ dl droge witte wijn
  • 2 plakjes citroen
  • 1 sjalotje
  • 75 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels fijngehakte groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, kervel, bieslook, selderij en dille)
  • zout en peper


  • Spoel de zeeduivel af onder de koude kraan en laat hem in een vergiet even uitlekken. Leg de zeeduivel midden in een ovenvaste schaal of magnetronschaal. Schenk de wijn erover, leg de plakjes citroen erbij en een klontje boter erop. Laat de vis in de magnetron afgedekt op half vermogen in 5-7 minuten gaar worden. De bereidingstijd is afhankelijk van de dikte van de stukken vis; hoe dikker, hoe langer de bereidingstijd. Als uw magnetron geen draaiplateau heeft moet de schaal tussentijds twee keer gedraaid worden. Laat de vis afgedekt op het aanrecht nog even nagaren. Pel en snipper ondertussen het sjalotje en de knoflook. Smelt de rest van de boter in een schaaltje in de magnetron onafgedekt in 1 minuut op vol vermogen. Roer het gesnipperde sjalotje en de knoflook erdoor en verwarm het geheel afgedekt nog 1½ minuut. Roer de groene kruiden, 4 eetlepels van het visvocht uit de schaal, een snufje zout en peper door de boter. Giet de rest van het visvocht uit de schaal. Garneer de vis eventueel met een bosje verse kruiden en partjes citroen. Geef de kruiden er apart bij.

    Lekker met peultjes en gekookte (nieuwe) aardappelen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden