Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, h├╝ttenk├Ąse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.

Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de h├╝ttenk├Ąse door een kruidige tomatensaus.

Tip: vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.


 
Gegratineerde penne met zalm
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 650 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikken zalm ├á 200 gram
  • 300 gram penne rigate
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 3 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 200 gram h├╝ttenk├Ąse
  • 2-3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout, versgemalen zwarte peper


  • Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, h├╝ttenk├Ąse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.

    Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

    Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de h├╝ttenk├Ąse door een kruidige tomatensaus.

    Tip: vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Caribische roodbaars
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de p... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taug├ę en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Kabeljauwwangen met olijven in tomatensaus
    1. Verhit 2 eetlepels olie in een steelpan met dikke bodem, fruit hierin de knoflook en oregano onge... Lees verder
    Griekse garnalensalade in minipaprika's
    Halveer de minipaprika's en verwijder de zaadlijsten. Kook de halve paprika's 3 minuten in ruim koke... Lees verder
    Zalmfilet in bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden