Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, h├╝ttenk├Ąse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.

Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de h├╝ttenk├Ąse door een kruidige tomatensaus.

Tip: vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.


 
Gegratineerde penne met zalm
• Ovengerecht voor 4 personen personen; 650 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikken zalm ├á 200 gram
  • 300 gram penne rigate
  • 300 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 3 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 200 gram h├╝ttenk├Ąse
  • 2-3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout, versgemalen zwarte peper


  • Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Kook de penne en broccoli in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in stukjes. Giet de zalm af en verwijder de velletjes en graatjes. Verdeel de zalm in stukjes. Giet de pasta met broccoli af en meng de zalm, uiringetjes, tomaat, h├╝ttenk├Ąse en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi de kaas erover. Schuif de schaal in de oven en laat de penne met zalm in 15 minuten door en door warm worden en laat de kaas smelten.

    Lekker met een salade van lamsoren of zeekraal.

    Dit gerecht is ook lekker met tonijn uit blik. Vervang dan eventueel de h├╝ttenk├Ąse door een kruidige tomatensaus.

    Tip: vervang de bosui door dunne ringetjes prei en roerbak deze eerst 2-3 minuten tot ze beetgaar zijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krabkoekjes met yoghurtdip
    Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden