Roodbaars

Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Meng in een kom de geitenkaas (fijn verkruimeld) met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe. Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel 2 eetlepels notenolie erover. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de filets in 5 minuten gaar en mooi bruin worden. Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door. Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 340 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (à 150 gram)
  • halve citroen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 25 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • 1 bosuitje (dunne ringetjes)
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes (fijngehakt)
  • 5 eetlepels notenolie of olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 150 gram verse spinazie of veldsla
  • laag bakblik of lage ovenschaal


  • Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Meng in een kom de geitenkaas (fijn verkruimeld) met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe. Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel 2 eetlepels notenolie erover. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de filets in 5 minuten gaar en mooi bruin worden. Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door. Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop.

    Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken meervalfilets in rode wijnsaus
    Wrijf de champignons schoon met keukenpapier. Pel de sjalotjes. Kook de sjalotjes in kokend water ge... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden