Roodbaars

Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Meng in een kom de geitenkaas (fijn verkruimeld) met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe. Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel 2 eetlepels notenolie erover. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de filets in 5 minuten gaar en mooi bruin worden. Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door. Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.


 
Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 340 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 roodbaarsfilets (├á 150 gram)
  • halve citroen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 25 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • 1 bosuitje (dunne ringetjes)
  • ┬Ż eetlepel verse tijmblaadjes (fijngehakt)
  • 5 eetlepels notenolie of olijfolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 150 gram verse spinazie of veldsla
  • laag bakblik of lage ovenschaal


  • Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. Meng in een kom de geitenkaas (fijn verkruimeld) met de gehakte nootjes, bosui, tijm en geraspte citroenschil. Voeg peper naar smaak toe. Vet het bakblik of de ovenschaal dun in met wat olie. Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier en leg ze in de ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel over de visfilets en sprenkel 2 eetlepels notenolie erover. Schuif de schaal 10 cm onder de hete grill en laat de filets in 5 minuten gaar en mooi bruin worden. Klop in een kom een dressing van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels notenolie en zout en peper naar smaak. Meng de spinazie er luchtig door. Verdeel de salade over vier borden en leg de roodbaarsfilets met een pannenkoekmes voorzichtig erop.

    Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
    Verwarm de oven voor op 190┬░ C.
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden