Zalm

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.


 
Italiaanse zalmfilet met paprika
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zalmfilets (à 150 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel kappertjes
  • 1 kleine rode ui


  • Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

    Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

    Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wrap met makreel
    • Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden