Zalm

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.


 
Italiaanse zalmfilet met paprika
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zalmfilets (√† 150 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ¬Ĺ eetlepel kappertjes
  • 1 kleine rode ui


  • Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

    Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

    Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Spicy Krabpoten
    1. Kraak de krabpoten met de achterkant van een koksmes op verschillende
    plaatsen stuk zodat de... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden