Zalm

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.


 
Italiaanse zalmfilet met paprika
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zalmfilets (Ă  150 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Âœ eetlepel kappertjes
  • 1 kleine rode ui


  • Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

    Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

    Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Hartige zalmtaart
    Verwarm de oven voor op 180ÂșC.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes e... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ÂșC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden