Zalm

Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.


 
Italiaanse zalmfilet met paprika
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zalmfilets (├á 150 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ┬Ż eetlepel kappertjes
  • 1 kleine rode ui


  • Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje knoflook boven uit. Roerbak de paprika's ongeveer 5 - 10 minuten. Pel en snipper de rode ui. Roer een marinade van de pesto, 1 eetlepel olijfolie, kappertjes en de ui. Smeer de zalmfilets met de marinade in en leg de zalm in een ovenschaal. Dek ondertussen de schaal met zalmfilets af en zet de schaal gedurende 6 minuten in de magnetron (400W).

    Lekker met tagliatelle met verse basilicum en in reepjes gesneden gedroogde tomaat.

    Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse fruitige witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Ciabatta met wijtingsalade
    Wrijf de wijtingfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap. Verwarm de vis in een magnetrons... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ┬║C. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Makreel-aardappelslaatje met mosterdsaus
    Schil de aardappelen en snijd ze in achten. Kook ze in een laagje koud water met een snufje zout gaa... Lees verder
    Gepocheerde zeewolf op bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 220┬░C.
    Leg de plakjes bladerdeeg op een (met bakpapier beklede) bakpla... Lees verder
    Makreel-aardappelslaatje met mosterdsaus
    Schil de aardappelen en snijd ze in achten. Kook ze in een laagje koud water met een snufje zout gaa... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden