|
|
|
|
|
Gebakken scholfilet met prei |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 485 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 gram scholfilet 50 gram hazelnoten 2 sneetjes oud witbrood ½ eetlepel kerriepoeder 1 eiwit zout en peper 25 gram boter 4 eetlepels olijfolie 500 gram panklare prei 1 eetlepel citroensap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten fijn en verkruimel de sneetjes brood fijn (dit kan tegelijk in de keukenmachine) en meng het kerriepoeder erdoor. Doe dit mengsel over in een diep bord. Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water, zout en peper. Haal de scholfilets één voor één door het eiwit en wentel ze dan door het hazelnootmengsel. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei 3 minuten. Voeg het citroensap met zout, peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog 3 minuten. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets op matig hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Schep de prei in het midden van vier warme borden en leg de scholfilets erop.
Lekker met gekookte krielaardappeltjes in de schil.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Krabsalade met avocado
Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder |
|
Viskebab met tzatziki
Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon. Snijd de courgette in 12 plakken van ... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |