Schol

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de scholfilets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met 2 sticks Verstegen kruidenmix voor vis. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de scholfilets.

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Tip: een nog makkelijkere variant: bak de scholfilets en serveer er een cupverpakking Verstegen


 
Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 370 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 scholfilets (Ă  100 gram)
  • 10 gram Verstegen kruidenmix voor vis
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 tomaten
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote teen knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de scholfilets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met 2 sticks Verstegen kruidenmix voor vis. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de scholfilets.

    Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

    Tip: een nog makkelijkere variant: bak de scholfilets en serveer er een cupverpakking Verstegen

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Penne met Hollandse garnalen
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Pel en snipper... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden