Schol

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de scholfilets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met 2 sticks Verstegen kruidenmix voor vis. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de scholfilets.

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Tip: een nog makkelijkere variant: bak de scholfilets en serveer er een cupverpakking Verstegen


 
Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 370 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 scholfilets (√† 100 gram)
  • 10 gram Verstegen kruidenmix voor vis
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 tomaten
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote teen knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel kappertjes


  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de scholfilets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met 2 sticks Verstegen kruidenmix voor vis. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de scholfilets.

    Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

    Tip: een nog makkelijkere variant: bak de scholfilets en serveer er een cupverpakking Verstegen

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Boerensandwich met haring en radijs
    Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Garnalensalade met ananas
    Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes e... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden