Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in stukjes en bak deze in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uiteinden van de haricots verts en snijd de boontjes in drieƫn. Kook de boontjes in een pan met weinig water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Verdeel de zalmmoten in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven klein. Klop in een kom de azijn met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de gemengde salade met de boontjes, tomaat, uiringetjes en olijven er luchtig door. Meng ook de stukjes zalm en het gebakken brood erdoor. Schep de salade in het uitgeholde brood. Serveer direct en snijd het gevulde brood aan tafel in punten.

Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn.


 
Franse boule gevuld met gerookte zalm
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 445 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram warm gerookte zalmmoten
  • 1 ongesneden Franse boule
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 150 gram haricots verts
  • 2 bosuitjes
  • 2 tomaten
  • 6 zwarte olijven
  • 150 gram gemengde (rocket)salade
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • zout en versgemalen peper


  • Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in stukjes en bak deze in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uiteinden van de haricots verts en snijd de boontjes in drieĆ«n. Kook de boontjes in een pan met weinig water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Verdeel de zalmmoten in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven klein. Klop in een kom de azijn met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de gemengde salade met de boontjes, tomaat, uiringetjes en olijven er luchtig door. Meng ook de stukjes zalm en het gebakken brood erdoor. Schep de salade in het uitgeholde brood. Serveer direct en snijd het gevulde brood aan tafel in punten.

    Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200Ā°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Gebakken scholfilet met prei
    Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden