|
|
|
|
|
Franse boule gevuld met gerookte zalm |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 445 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
250 gram warm gerookte zalmmoten 1 ongesneden Franse boule 5 eetlepels olijfolie 150 gram haricots verts 2 bosuitjes 2 tomaten 6 zwarte olijven 150 gram gemengde (rocket)salade 1 eetlepel witte wijn azijn 1 theelepel Dijonmosterd zout en versgemalen peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in stukjes en bak deze in een koekenpan in 2 eetlepels olijfolie knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de uiteinden van de haricots verts en snijd de boontjes in drieën. Kook de boontjes in een pan met weinig water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud water. Verdeel de zalmmoten in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven klein. Klop in een kom de azijn met de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de gemengde salade met de boontjes, tomaat, uiringetjes en olijven er luchtig door. Meng ook de stukjes zalm en het gebakken brood erdoor. Schep de salade in het uitgeholde brood. Serveer direct en snijd het gevulde brood aan tafel in punten.
Wijntip: Alsace Riesling, droge, zuivere witte wijn.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Spaghetti met pittige pangasius
• Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
â€... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Tempura van vis en groenten
Rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar. Spoel de gamba’s en de roodbaarsf... Lees verder |
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Palingsalade met citroendressing
Snijd de palingfilet in stukjes van 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de ... Lees verder |
|
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |