Zalm

Snijd van 1 citroen 8 schijfjes en pers de andere citroen uit. Snijd de tomaten in stukjes en meng ze met het citroensap, het bieslook en voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de korsten van de boterhammen. Verkruimel in een keukenmachine of met de staafmixer de boterhammen, de cashewnoten en een ½ theelepel zout. Klop het ei los met een beetje water. Wentel de zalmfilets door de bloem, haal de zalmfilets door het ei en wentel ze vervolgens door het cashewnotenmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn. Breng op dezelfde manier nog een laagje aan. Verhit de boter in 2 ruime koekenpannen, wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Bak de zalmfilets (2 per pan) in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg op elke zalmschnitzel 2 schijfjes citroen en geef de tomatensaus er apart bij.

Lekker met gebakken krieltjes en kort gekookte broccoli.


 
Zalmschnitzel met tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 655 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 dunne zalmfilets (à 125 gram - 1 cm dik)
  • 2 citroenen
  • 6 vleestomaten
  • 6 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 4 oude witte boterhammen
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 ei
  • 8 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • zout en peper


  • Snijd van 1 citroen 8 schijfjes en pers de andere citroen uit. Snijd de tomaten in stukjes en meng ze met het citroensap, het bieslook en voeg zout en peper naar smaak toe. Spoel de zalmfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de korsten van de boterhammen. Verkruimel in een keukenmachine of met de staafmixer de boterhammen, de cashewnoten en een ½ theelepel zout. Klop het ei los met een beetje water. Wentel de zalmfilets door de bloem, haal de zalmfilets door het ei en wentel ze vervolgens door het cashewnotenmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn. Breng op dezelfde manier nog een laagje aan. Verhit de boter in 2 ruime koekenpannen, wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Bak de zalmfilets (2 per pan) in 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg op elke zalmschnitzel 2 schijfjes citroen en geef de tomatensaus er apart bij.

    Lekker met gebakken krieltjes en kort gekookte broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sliptong met gesmoorde sla, tuinerwten en pancetta
    Blancheer de erwten in kokend water, giet af en spoel direct af onder koud stromend water. Bak de pa... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilets in tomaten-sojasaus
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Haringtartaar met sla en krielaardappels
    Kook de krielaardappelen met een beetje zout in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappels af wanneer ze... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden