Schol

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de tomaat, de suiker en de sambal toe en bak het geheel 5 minuten op een laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus nog 3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm. Bestrooi de scholfilets met een beetje zout en leg ze in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de gestoomde scholfilets op warme borden en schep de saus erover.

Magnetron tip: Leg de scholfilets met de smalle kant naar het midden, naast elkaar in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal -als de magnetron geen draaiplateau heeft- tussentijds 2x. Bestrooi de gare vis met een beetje zout.

Lekker met gekookte spiraalmacaroni en broccoli.


 
Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 184 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 gefileerde schollen (Ă  250 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels slaolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ theelepel suiker
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels crème fraĂ®che
  • zout en peper


  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de tomaat, de suiker en de sambal toe en bak het geheel 5 minuten op een laag vuur. Roer de crème fraĂ®che erdoor en laat de saus nog 3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm. Bestrooi de scholfilets met een beetje zout en leg ze in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de gestoomde scholfilets op warme borden en schep de saus erover.

    Magnetron tip: Leg de scholfilets met de smalle kant naar het midden, naast elkaar in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal -als de magnetron geen draaiplateau heeft- tussentijds 2x. Bestrooi de gare vis met een beetje zout.

    Lekker met gekookte spiraalmacaroni en broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Gebakken scholfilet met olijven
    Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholf... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden