Zalm

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Bak hierin de stukjes ui op een laag vuur in 3 minuten glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak het een halve minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng 2 eetlepels zure room met de maïzena en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de rest van de zure room toe. Roer het zure roommengsel door de saus en laat de saus nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bieslook toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Spoel ondertussen de moten zalm af onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmmoten met 1 eetlepel citroensap, bestrijk ze met een beetje slaolie en leg ze op het rooster van de grill. Schuif het rooster onder de hete grill en laat de zalmmoten aan beide kanten bruin en gaar worden (ongeveer 10 minuten). Leg de zalmmoten op warme borden en schep de saus erover.

Lekker met rijst en roergebakken courgette.


 
Gegrilleerde zalm met kerrie-tomatensaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 540 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 moten zalm (3 cm dik)
  • 1 ui
  • 15 gram boter
  • 2 theelepels milde kerriepoeder
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 1/8 liter zure room
  • 1 eetlepel ma├»zena
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • slaolie
  • zout en peper


  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Bak hierin de stukjes ui op een laag vuur in 3 minuten glazig. Voeg het kerriepoeder toe en bak het een halve minuut mee. Voeg de gezeefde tomaten toe, breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes pruttelen. Meng 2 eetlepels zure room met de ma├»zena en roer tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de rest van de zure room toe. Roer het zure roommengsel door de saus en laat de saus nog 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de bieslook toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Spoel ondertussen de moten zalm af onder de koude kraan en dep ze droog. Besprenkel de zalmmoten met 1 eetlepel citroensap, bestrijk ze met een beetje slaolie en leg ze op het rooster van de grill. Schuif het rooster onder de hete grill en laat de zalmmoten aan beide kanten bruin en gaar worden (ongeveer 10 minuten). Leg de zalmmoten op warme borden en schep de saus erover.

    Lekker met rijst en roergebakken courgette.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vispaella met chorizo
    Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak ... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ÔÇśplukÔÇÖ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden