Zalm

Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren. Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop.

Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.

Wijntip: Deze zalmschotel is vol van smaak. De spinazie houdt hem puur. Een rijke, droge Riesling d'Alsace heeft al die kenmerken ook. Een ideaal duo dus.


 
Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 585 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets van 150 g
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram spinazie
  • zout en peper


  • Verwarm de oven voor op 200°C.
    Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren. Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop.

    Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.

    Wijntip: Deze zalmschotel is vol van smaak. De spinazie houdt hem puur. Een rijke, droge Riesling d'Alsace heeft al die kenmerken ook. Een ideaal duo dus.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Hollandse garnalen met tuinkruiden en groentjes
    Roer de mayonaise, worcestersaus, tabasco, ciderazijn, suiker, melk en een snuifje zout goed tot een... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden