Tilapia

Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren. Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak alles 2-3 minuten op hoge stand. Voeg de sojasaus toe en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

Lekker met rijst of noedels.


 
Oosterse tilapiafilet met paksoi
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 220 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram tilapiafilet (in blokjes)
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 cm verse gemberwortel (fijngehakt)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, in reepjes)
  • sap en geraspte schil van ½ citroen
  • 1 struik paksoi (in brede repen)
  • 1-2 eetlepels Japanse sojasaus


  • Verhit de sesamolie in een wok en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren. Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in ongeveer 3 minuten lichtbruin. Schep de paksoi erdoor en roerbak alles 2-3 minuten op hoge stand. Voeg de sojasaus toe en warm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

    Lekker met rijst of noedels.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden