Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Bestrijk de tortilla’s met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over. Stapel de tortilla’s op elkaar. Snijd de kerstomaatjes in vieren en verdeel ze met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.

Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gerookte makreel over de tortilla’s. Vervang de kerstomaatjes door zelfgeroosterde plakjes courgette.



 
Tortillataart met tonijn
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 400 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie (√† 180 g)
  • 3 bosuitjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 wraptortilla‚Äôs (doorsnede 25 cm)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2-3 eetlepels kappertjes
  • zout, versgemalen peper
  • 125 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes


  • Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Bestrijk de tortilla‚Äôs met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over. Stapel de tortilla‚Äôs op elkaar. Snijd de kerstomaatjes in vieren en verdeel ze met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.

    Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gerookte makreel over de tortilla’s. Vervang de kerstomaatjes door zelfgeroosterde plakjes courgette.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Meerval uit de oven
    Was de filets onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi de filets licht met zo... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Gegrilde zalm met mosterdsaus
    Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwa... Lees verder
    Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten
    Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden