Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Bestrijk de tortilla’s met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over. Stapel de tortilla’s op elkaar. Snijd de kerstomaatjes in vieren en verdeel ze met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.

Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gerookte makreel over de tortilla’s. Vervang de kerstomaatjes door zelfgeroosterde plakjes courgette.



 
Tortillataart met tonijn
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 400 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 180 g)
  • 3 bosuitjes
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 wraptortilla’s (doorsnede 25 cm)
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2-3 eetlepels kappertjes
  • zout, versgemalen peper
  • 125 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes


  • Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de gedroogde tomaatjes in reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Bestrijk de tortilla’s met de yoghurt en verdeel de tonijn, bosui, gedroogde tomaatjes, geitenkaas en kappertjes erover. Strooi er zout en peper naar smaak over. Stapel de tortilla’s op elkaar. Snijd de kerstomaatjes in vieren en verdeel ze met het basilicum over de bovenkant van de tortillataart. Lekker met een sperziebonensalade.

    Deze tortillataart is ook lekker met zalm uit blik in plaats van tonijn. Of verdeel eens stukjes gerookte makreel over de tortilla’s. Vervang de kerstomaatjes door zelfgeroosterde plakjes courgette.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Waterzooi van vis en lentegroenten
    Verdeel de wortel, bosui en peultjes in een hapjespan. Leg de stukken vis en garnalen ertussen en v... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden