|
|
|
|
|
Gebakken tongreepjes met rucolasalade |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 495 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 gram tongfilets bloem 1 krop friséesla of eikenbladsla 150 gram rucola 1 rode ui 2 eetlepels pijnboompitten 4 eetlepels (olijf)olie zout en peper dressing: 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 theelepel honing 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de tongfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Snijd de filets in lange repen. Bestrooi ze met zout, een beetje peper en bloem. Maak de sla schoon, scheur de grote bladeren iets kleiner en meng deze met de rucola. Pel de rode ui, verdeel deze in ringen en leg ze op de sla. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade. Bak de tongreepjes 3-4 minuten in de hete olie. Schep ze uit de pan en verdeel ze als ze lauwwarm zijn over de salade. Strooi de pijnboompitten erover.
Lekker met ciabatta of stokbrood.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Gevulde zalmforel
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |