Tonijn

Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen. Snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat. Pureer in tussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover. Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

Tip: vervang de sherry door witte wijn of visbouillon. Vervang de oregano door gedroogde tijm.


 
Gegrilde tonijn met paprikasaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 230 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 moten verse tonijn (à gram)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 100 ml medium dry sherry
  • zout en versgemalen peper


  • Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen. Snijd de paprika’s in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat. Pureer in tussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover. Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.

    Tip: vervang de sherry door witte wijn of visbouillon. Vervang de oregano door gedroogde tijm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte palingsalade met pasta en asperges
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegev... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden