Snoekbaars

Laat de vis ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de filets in repen van 5 cm en besprenkel ze met citroensap en strooi er peper en zout over. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze
in partjes. Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomaten, courgette, witte
wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.

Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe. Lekker met grof bruin brood.


 
Provençaalse casserole met snoekbaars
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 300 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600-800 g (diepvries)
  • snoekbaarsfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, versgemalen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
  • 3 vleestomaten
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel verse tijm of
  • rozemarijn, gehakt


  • Laat de vis ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de filets in repen van 5 cm en besprenkel ze met citroensap en strooi er peper en zout over. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze
    in partjes. Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomaten, courgette, witte
    wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.

    Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe. Lekker met grof bruin brood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gepocheerde snoekbaars met courgette
    Voor de court-bouillon: was de graten. Snijd de groenten in grove stukken. Meng alles door elkaar en... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Op de huid gebakken snoekbaars met zwarte boontjes
    Wrijf de snoekbaars in met zout, peper en 1 eetlepel limoensap. Halveer de komkommer in de lengte en... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden