Schelvis

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij. Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

In plaats van bosui is prei ook heel geschikt.


 
Schelvis met uitjes uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 200 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 stukken schelvisfilet van 150 g
  • 400 g wortel, in blokjes
  • 100 g kleine zilveruitjes
  • 4 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • peper en (zee)zout, versgemalen
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt
  • 200 ml droge witte wijn of visfond
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij. Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

    In plaats van bosui is prei ook heel geschikt.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vissticks
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kabeljau... Lees verder
    Rolmops op knolselderijsalade
    Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met r... Lees verder
    Griekse sardinespread
    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer de sardines met de pijnboompitten... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden