Schelvis

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij. Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

In plaats van bosui is prei ook heel geschikt.


 
Schelvis met uitjes uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 200 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 stukken schelvisfilet van 150 g
  • 400 g wortel, in blokjes
  • 100 g kleine zilveruitjes
  • 4 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • peper en (zee)zout, versgemalen
  • 1 eetlepel verse tijm, gehakt
  • 200 ml droge witte wijn of visfond
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Spoel de zilveruitjes af. Meng wortel, zilverui en bosui en leg dit als een bedje in een ovenschaal. Leg de schelvis erop en strooi er peper en zout over. Verdeel de tijm erover en schenk de wijn erbij. Dek het gerecht af met een deksel of aluminiumfolie en laat in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden. Strooi uit de oven de paprikablokjes over de schelvis en sprenkel er olijfolie over. Lekker met aardappelpuree of rijst.

    In plaats van bosui is prei ook heel geschikt.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalm teriyaki
    Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden