Hollandse garnaal

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes brood iets
uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie. Bekleed de vormpjes met het brood met
de oliekant tegen de vorm. Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, peper, kerriepoeder, kaas en bosui. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin. Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn. Besprenkel de garnalen met
citroensap. Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op 4 borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui. Lekker met veldsla of fijne bladsla.

Wijn
Het gerecht is romig en fris en daarbij past
een ronde, fruitige Pinot Blanc d'Alsace



 
Garnalen-tomatentaartje
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 300 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneetjes bruinbrood, zonder korst
  • 2 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche of kookroom
  • peper, versgemalen
  • mespuntje kerriepoeder
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 100 g kerstomaatjes, gehalveerd of in vieren
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 muffin- of quichevormpjes Ø 10-12 cm


  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes brood iets
    uit of druk ze platter. Bestrijk ze aan één kant met de knoflookolie. Bekleed de vormpjes met het brood met
    de oliekant tegen de vorm. Snijd de bosuitjes fijn en houd het loof apart. Kluts de eieren met crème fraîche, peper, kerriepoeder, kaas en bosui. Schenk dit mengsel in de broodvormpjes en leg de tomaatjes erin. Zet de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin en gaar zijn. Besprenkel de garnalen met
    citroensap. Haal de taartjes als ze iets afgekoeld zijn uit de vormpjes en zet ze op 4 borden. Verdeel de garnalen erover en bestrooi ze met het groen van de bosui. Lekker met veldsla of fijne bladsla.

    Wijn
    Het gerecht is romig en fris en daarbij past
    een ronde, fruitige Pinot Blanc d'Alsace


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Schelvis met uitjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de wortelblokjes 3 minuten, giet ze af en spoel er koud water ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden