Kabeljauw

Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover.

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 ¬įC in 20-25 minuten gaar.

Wijn
Extra spicy met een volle Beaujolais
als Moulin-à-Vent of Morgon.



 
Kabeljauw met specerijenjus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 280 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 dikke stukken kabeljauwfilet van 150 g
  • sap en rasp van ¬Ĺ sinaasappel
  • ¬Ĺ eetlepel korianderzaadjes
  • ¬Ĺ eetlepel mosterdzaadjes
  • ¬Ĺ eetlepel komijnzaadjes
  • ¬Ĺ eetlepel zwarte peperkorrels
  • 200 g zeekraal
  • 50 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 ml medium dry sherry of droge witte wijn


  • Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover.

    Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 ¬įC in 20-25 minuten gaar.

    Wijn
    Extra spicy met een volle Beaujolais
    als Moulin-à-Vent of Morgon.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Palingsalade met radijs en limoen
    Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifug... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Spaghetti met clams
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de ol... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden