|
|
|
|
|
Kabeljauw met specerijenjus |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 280 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 dikke stukken kabeljauwfilet van 150 g sap en rasp van ½ sinaasappel ½ eetlepel korianderzaadjes ½ eetlepel mosterdzaadjes ½ eetlepel komijnzaadjes ½ eetlepel zwarte peperkorrels 200 g zeekraal 50 g bloem 3 eetlepels olijfolie 200 ml medium dry sherry of droge witte wijn
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn. Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets in 8-10 minuten bruin en net gaar. Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie. Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe. Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover.
Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.
Wijn
Extra spicy met een volle Beaujolais
als Moulin-Ã -Vent of Morgon.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Eenvoudige viskoekjes
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze met wat zout in een laagje water... Lees verder |
|
Garnalen in knoflooksaus
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
Voorbereiding:
de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast. ... Lees verder |
|
Boerensandwich met haring en radijs
Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |