Mosselen

Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt,
4-5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

Lekker met focaccia of ciabatta


Wijn
Een droge, kruidige, mediterrane
rosé is de perfecte partner voor deze
Italiaanse mosselen. Kies bijvoorbeeld
een Coteaux du Languedoc.


 
Italiaanse mosselpan
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kg mosselen
  • 2 vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, versgemalen
  • 1 eetlepel rode of groene pesto
  • 1 eetlepel tomatenpuree of
  • tomatenketchup


  • Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt,
    4-5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

    Lekker met focaccia of ciabatta


    Wijn
    Een droge, kruidige, mediterrane
    rosé is de perfecte partner voor deze
    Italiaanse mosselen. Kies bijvoorbeeld
    een Coteaux du Languedoc.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje gerookte forel
    Snijd de broodjes open en beleg de twee helften met tuinkers. Snijd de forelfilets in repen en leg z... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden