Mosselen

Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt,
4-5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

Lekker met focaccia of ciabatta


Wijn
Een droge, kruidige, mediterrane
rosé is de perfecte partner voor deze
Italiaanse mosselen. Kies bijvoorbeeld
een Coteaux du Languedoc.


 
Italiaanse mosselpan
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 kg mosselen
  • 2 vleestomaten
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden
  • (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper, versgemalen
  • 1 eetlepel rode of groene pesto
  • 1 eetlepel tomatenpuree of
  • tomatenketchup


  • Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosselen in een ruime pan. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg ze met de knoflook, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt,
    4-5 minuten of tot ze open zijn. Meng de rest van de olijfolie met citroensap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen in diepe borden of kommen. Serveer het sausje erbij.

    Lekker met focaccia of ciabatta


    Wijn
    Een droge, kruidige, mediterrane
    rosé is de perfecte partner voor deze
    Italiaanse mosselen. Kies bijvoorbeeld
    een Coteaux du Languedoc.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Broodje gerookte forel
    Snijd de broodjes open en beleg de twee helften met tuinkers. Snijd de forelfilets in repen en leg z... Lees verder
    Oesters met tomatensalsa en basilicum
    Maal de pepers, sjalot, knoflook en tomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fij... Lees verder
    Garnalencocktail
    Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar s... Lees verder
    Pa√ęlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Crostini met haringtartaar
    Snijd een meergranen bake-off stokbrood in dunne plakjes en rooster ze onder een hete grill goudbrui... Lees verder
    Zalmsoesjes
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Maak eerst de soesjes door de boter samen met het water en een ... Lees verder
    Rodekoolsalade met makreel
    Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoele... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden