Koolvis

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar. Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep op 4 warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen.

Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.


Wijn
Lekker met een lichtgekoelde
rode CĂ´tes du Roussillon of een
droge Roussillon-rosé.


 
Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 310 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 stukken koolvisfilet van 150 g
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 rode paprika’s, in stukjes
  • 2 vleestomaten, in stukken
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • peper, versgemalen
  • zeezout
  • 200 g sjalotjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder


  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar. Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep op 4 warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen.

    Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij.


    Wijn
    Lekker met een lichtgekoelde
    rode CĂ´tes du Roussillon of een
    droge Roussillon-rosé.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Zeewolffilet met ansjovissaus
    Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart. Wrijf de ansjovis fi... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrème
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Langoustines met basilicumolie
    1. Verwarm de ovengrill. Snijd de langoustines met een scherp mes in de lengte
    doormidden. Dat ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden