Kabeljauw

Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
‚Äļ Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


Wijn
Bij knapperige kabeljauw past een
frisse, milddroge Steen (Chenin
Blanc) uit Zuid-Afrika.


 
Kabeljauw in bierbeslag
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 315 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g dikke kabeljauwfilet
  • sap van ¬Ĺ sinaasappel
  • zwarte peper, versgemalen
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml wit bier of pils
  • 150 - 200 ml olie


  • Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
    ‚Äļ Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
    tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

    Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


    Wijn
    Bij knapperige kabeljauw past een
    frisse, milddroge Steen (Chenin
    Blanc) uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalm op Oosterse wijze
    Spoel de zalmfilet af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de zalmfilet in blokjes of ... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Tilapiafilet met tomatensaus en olijven
    Wrijf de tilapiafilets in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Ontvel de tomaten, v... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden