Kabeljauw

Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
› Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


Wijn
Bij knapperige kabeljauw past een
frisse, milddroge Steen (Chenin
Blanc) uit Zuid-Afrika.


 
Kabeljauw in bierbeslag
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 315 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g dikke kabeljauwfilet
  • sap van ½ sinaasappel
  • zwarte peper, versgemalen
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml wit bier of pils
  • 150 - 200 ml olie


  • Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
    › Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
    tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

    Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


    Wijn
    Bij knapperige kabeljauw past een
    frisse, milddroge Steen (Chenin
    Blanc) uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Zalm met citroen beurre blanc
    Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 50 ml inkoken.

    Sm... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Sandwich met chorizo & makreel
    Kneus in een kom de uiringen voorzichtig met de azijn en suiker, zorg ervoor dat ze hun vorm behoude... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Gemarineerde haringrolletjes met augurk
    Meng in een pan (geen aluminium) de honing met de wijn, azijn, mosterdzaadjes en peperkorrels. Voeg ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden