Kabeljauw

Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
‚Äļ Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


Wijn
Bij knapperige kabeljauw past een
frisse, milddroge Steen (Chenin
Blanc) uit Zuid-Afrika.


 
Kabeljauw in bierbeslag
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 315 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g dikke kabeljauwfilet
  • sap van ¬Ĺ sinaasappel
  • zwarte peper, versgemalen
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml wit bier of pils
  • 150 - 200 ml olie


  • Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
    ‚Äļ Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
    tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

    Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


    Wijn
    Bij knapperige kabeljauw past een
    frisse, milddroge Steen (Chenin
    Blanc) uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
    Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saff... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Empanada met zalm
    Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenha... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden