Kabeljauw

Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
› Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


Wijn
Bij knapperige kabeljauw past een
frisse, milddroge Steen (Chenin
Blanc) uit Zuid-Afrika.


 
Kabeljauw in bierbeslag
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 315 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 500 g dikke kabeljauwfilet
  • sap van ½ sinaasappel
  • zwarte peper, versgemalen
  • 75 g bloem
  • 1 ei
  • 125 ml wit bier of pils
  • 150 - 200 ml olie


  • Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper over.
    › Roer in een diep bord de bloem met het ei en het bier snel tot een beslag. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een wok een laag olie van 1-2 cm tot er een witte damp afkomt. Wentel de stukken kabeljauw een voor een door het beslag en laat ze dan direct in de hete olie glijden. Frituur zo 4 stukken
    tegelijk in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Laat de vis op keukenpapier uitlekken. Serveer met dragonsaus, broccoli en aardappelpuree.

    Dragonsaus: hak 4-5 takjes verse dragon fijn en meng ze met 2-3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels sinaasappelrasp en 1 theelepel mosterd door 150 g Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Vervang eventueel de dragon door verse basilicum.


    Wijn
    Bij knapperige kabeljauw past een
    frisse, milddroge Steen (Chenin
    Blanc) uit Zuid-Afrika.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalencocktail
    Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar s... Lees verder
    Salade met gebakken mosselen
    Maak de groenten schoon. Rasp de wortels en snijd de komkommer in stukjes. Verdeel de veldsla, worte... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gemarineerde ansjovis
    1. Spoel de visjes kort onder koud stromend water. Houd de vis tussen duim en
    wijsvinger net on... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden