Zeeduivel

Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. Laat de vis zo 15 minuten liggen. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne ringetjes. Was de preiringetjes in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Leg de stukken vis in het stoommandje en hang dit boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 8-10 minuten net aan gaar.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes in2-3 minuten beetgaar. Bak de knoflook en komijn heel even mee. Schenk de balsamicoazijn en het sinaasappelsap erbij en laat het vocht op hoog vuur al
omscheppend verdampen. Breng de prei op smaak met zout en peper. Schep op warme borden een bedje van gesmoorde prei en leg de gestoomde zeeduivelfilets erop. Garneer eventueel met een takje geroosterde kerstomaatjes.

Geroosterde kerstomaatjes: leg kerstomaatjes aan trosjes in een bakblik en strooi er wat zeezout en peper over. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en schuif ze 10 cm onder een heet grillelement. Rooster ze 3-4 minuten tot de velletjes openknappen.

Wijn
Een bloemige, frisse Viognier Vin
de Pays d’Oc vangt de vleug anijs
en komijn lekker op.


 
Gestoomde zeeduivel met prei
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 zeeduivelfilets van 150 g
  • zwarte peper, versgemalen
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 4 eetlepels pastis of droge
  • vermout
  • 2 stevige preien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • (djinten)
  • ½ eetlepel balsamicoazijn


  • Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. Laat de vis zo 15 minuten liggen. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne ringetjes. Was de preiringetjes in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Leg de stukken vis in het stoommandje en hang dit boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 8-10 minuten net aan gaar.
    Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes in2-3 minuten beetgaar. Bak de knoflook en komijn heel even mee. Schenk de balsamicoazijn en het sinaasappelsap erbij en laat het vocht op hoog vuur al
    omscheppend verdampen. Breng de prei op smaak met zout en peper. Schep op warme borden een bedje van gesmoorde prei en leg de gestoomde zeeduivelfilets erop. Garneer eventueel met een takje geroosterde kerstomaatjes.

    Geroosterde kerstomaatjes: leg kerstomaatjes aan trosjes in een bakblik en strooi er wat zeezout en peper over. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en schuif ze 10 cm onder een heet grillelement. Rooster ze 3-4 minuten tot de velletjes openknappen.

    Wijn
    Een bloemige, frisse Viognier Vin
    de Pays d’Oc vangt de vleug anijs
    en komijn lekker op.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Sliptong met komkommersaus
    Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Risotto met mosselen en garnalen
    Hak de ui zeer fijn. Breng de bouillon tegen de kook aan. Verhit 15 gram boter met de olijfolie en b... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden