Krab

Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.


 
Krabkoekjes met yoghurtdip
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt
  • 4 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1/2 paprika, in blokjes
  • 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 ml olijfolie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel pesto
  • citroensap


  • Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tortillarolletjes met gerookte paling
    Bestrijk 2 bloemtortilla's de zure room en verdeel er de veldsla en gerookte palingfilet over. Rol d... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden