Krab

Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.


 
Krabkoekjes met yoghurtdip
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt
  • 4 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1/2 paprika, in blokjes
  • 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 ml olijfolie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel pesto
  • citroensap


  • Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Pitapuntjes met paling
    Snijd de palingfilets diagonaal in stukken. Meng citroensap met mosterd, olie, honing en peper. Sche... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden