Krab

Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.


 
Krabkoekjes met yoghurtdip
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 blikjes krabstukken 170g, uitgelekt
  • 4 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1/2 paprika, in blokjes
  • 100 gram gekruimeld oud witbrood of panko (kant-en-klaar Japans broodkruim) + extra
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 75 ml olijfolie
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel pesto
  • citroensap


  • Doe de krab in een kom. Verhit de boter in een pan en voeg ui, bleekselderij en paprika toe en bak 5 minuten of tot de groenten zacht zijn. Meng de groenten met de krab en breng op smaak met zout en peper. Meng het broodkruim, de peterselie, Parmezaanse kaas en de eieren goed met het krabmengsel. Vorm er 12 platte koekjes van en wentel door nog wat broodkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de koekjes in 10 min. goudbruin. Meng voor de dip de yoghurt met de pesto. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Piramidebroodje met haring
    Snijd de haringen schuin in repen van 2 cm breed. Roer in een kom het gemberpoeder en de sojasaus do... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ÂēC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden