Ansjovis

Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op het werkvlak nog flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout. Laat afkoelen. Verhit de oven voor op 250¬įC en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de overn en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.


 
Pissaladière
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram mix voor pizzadeeg
  • 1 kg rode ui, gehalveerd, in dunne halve ringen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 takjes verse tijm, of 1/2 el gedroogde tijm
  • 1-2 blikjes ansjovisfilets in Olijfolie 50 gram
  • 1 pot pastasaus di Mare 425 gram
  • 12 zwarte olijven, ontpit


  • Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op het werkvlak nog flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout. Laat afkoelen. Verhit de oven voor op 250¬įC en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de overn en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Tarbotfilet met romige basilicumsaus
    Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
    <... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Witlofschuitjes met Hollandse garnalen
    Maak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fi... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden