Ansjovis

Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op het werkvlak nog flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout. Laat afkoelen. Verhit de oven voor op 250°C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de overn en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.


 
Pissaladière
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram mix voor pizzadeeg
  • 1 kg rode ui, gehalveerd, in dunne halve ringen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 takjes verse tijm, of 1/2 el gedroogde tijm
  • 1-2 blikjes ansjovisfilets in Olijfolie 50 gram
  • 1 pot pastasaus di Mare 425 gram
  • 12 zwarte olijven, ontpit


  • Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op het werkvlak nog flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout. Laat afkoelen. Verhit de oven voor op 250°C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de overn en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Pikante kabeljauw met wilde rijst
    Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden