Ansjovis

Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op het werkvlak nog flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout. Laat afkoelen. Verhit de oven voor op 250┬░C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de overn en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.


 
Pissaladi├Ęre
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram mix voor pizzadeeg
  • 1 kg rode ui, gehalveerd, in dunne halve ringen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 takjes verse tijm, of 1/2 el gedroogde tijm
  • 1-2 blikjes ansjovisfilets in Olijfolie 50 gram
  • 1 pot pastasaus di Mare 425 gram
  • 12 zwarte olijven, ontpit


  • Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot een soepel deeg. Kneed het op het werkvlak nog flink door. Laat het deeg afgedekt met folie 1 uur op een warme plek rijzen. Bak de uien op laag vuur in de rest van de olie tot ze zacht zijn en licht kleuren. Voeg de tijm toe en bestrooi royaal met peper en zout. Laat afkoelen. Verhit de oven voor op 250┬░C en schuif een bakplaat op de onderste richel van de oven, zodat deze ook flink heet wordt. Kneed het deeg nog eens goed door en rol het op een royaal met meel bestoven werkvlak uit tot een rechthoek die op de bakplaat past. Leg het deeg op een stuk bakpapier zo groot als de bakplaat en bestrijk met de pastasaus. Verdeel de uien erover. Spoel de ansjovisjes af, dep ze droog en verdeel ze in ruitpatroon over de pizza. Verdeel er dan de de olijven over en maal er wat extra peper over. Schuif de pizza met bakpapier en al op de hete bakplaat in de overn en bak in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een frisse groene salade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden