Zeewolf

Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.

Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.

Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten.

Prima ook als snack te serveren. Snijd dan de vis in lange repen en paneer ze op dezelfde manier, bak ze als vispatat.


 
Zeewolf in een krokant jasje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 g zeewolf filets
  • versgemalen peper en zeezout
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 200 g cornflakes ( niet gezoet!!)
  • of tortillachips
  • zonnebloemolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 3 zoetzure augurken
  • 1 theelepel kappertjes
  • ½ bosje verse dille


  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.

    Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.

    Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten.

    Prima ook als snack te serveren. Snijd dan de vis in lange repen en paneer ze op dezelfde manier, bak ze als vispatat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Palingsalade met radijs en limoen
    Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifug... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met kruidige paprikasaus
    Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de helft van de paprika’s in repen en h... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden