Zeewolf

Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.

Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.

Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten.

Prima ook als snack te serveren. Snijd dan de vis in lange repen en paneer ze op dezelfde manier, bak ze als vispatat.


 
Zeewolf in een krokant jasje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 g zeewolf filets
  • versgemalen peper en zeezout
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 200 g cornflakes ( niet gezoet!!)
  • of tortillachips
  • zonnebloemolie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 3 zoetzure augurken
  • 1 theelepel kappertjes
  • ½ bosje verse dille


  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.

    Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.

    Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten.

    Prima ook als snack te serveren. Snijd dan de vis in lange repen en paneer ze op dezelfde manier, bak ze als vispatat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijncarpaccio met rucolapesto
    Leg de tonijn 1 uur in de diepvries om stevig te worden en straks makkelijk dunne plakjes ervan te s... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden