|
|
|
|
|
Mini quichepuntjes met garnalen |
|
|
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 125 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
100 gram Hollandse garnalen roomboterbladerdeeg 1 ei Crème fraîche 50 gram geraspte belegen kaas 2 eetlepels fijngehakte basilicum zout en peper
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de over voor op 200°C.
Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1 ei los met 3 eetlepels crème fraîche, de geraspte belegen kaas, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum (vers of diepvries van Darégal) en de Hollandse garnalen en schep dit in de vormpjes. Bak de taartjes in een voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd ze in puntjes.
Wijntip: een fruitige, zachte Pinot Blanc d'Alsace is dé ideale 'borrelwijn'. Hij drinkt makkelijk en past bij de diverse (vis)hapjes.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Tagliatelle met mosselen, basilicum en pijnboompitten
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens d... Lees verder |
|
Pissaladière
Kneed voor het pizzadeeg de mix met 180 ml handwarm water en de 1 eetlepel olijfolie in een kom tot ... Lees verder |
|
Wraphapje met garnalensalade
Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder |
|
Bruschetta met sardinetapenade en rucola
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder |
|
Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |