Roze garnaal

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.

Maak de dressing door alle ingredi├źnten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp.


 
Garnalen broodschuitjes
• Lunchgerecht voor 6 personen personen; 550 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g Roze garnalen, of andere naar keuze
  • 1 wit casinobrood, ongesneden
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 citroen of limoen
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 75 g rucola sla
  • 1 bakje tuinkers
  • dressing:
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1,5 eetlepel rasp van de sinaasappel en citroen
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder


  • Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.

    Maak de dressing door alle ingredi├źnten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
    Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de past... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden