|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Roze garnaal
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
• Lunchgerecht voor 6 personen personen; 550 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
500 g Roze garnalen, of andere naar keuze 1 wit casinobrood, ongesneden 1 biologische sinaasappel 1 citroen of limoen 1 avocado 1 komkommer 2 bosuitjes 75 g rucola sla 1 bakje tuinkers dressing: 4 eetlepels magere yoghurt 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel citroensap 1,5 eetlepel rasp van de sinaasappel en citroen versgemalen peper en zout 1 theelepel milde paprikapoeder
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Broodje paling
Komkommer in plakjes snijden. In kommetje mayonaise, mosterd en peterselie door elkaar roeren. Pisto... Lees verder |
|
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder |
|
Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder |
|
Langoustines alla Busara
Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder |
|
Haringspiesje met gember-sojadip
Snijd de haringen los tot filets. Rijg ze zigzag, met uitjes ertussen, aan prikkers. Meng de overige... Lees verder |
|
Risotto met roergebakken tijgergarnalen
Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |