Roze garnaal

Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.

Maak de dressing door alle ingredi├źnten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp.


 
Garnalen broodschuitjes
• Lunchgerecht voor 6 personen personen; 550 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g Roze garnalen, of andere naar keuze
  • 1 wit casinobrood, ongesneden
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 citroen of limoen
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 75 g rucola sla
  • 1 bakje tuinkers
  • dressing:
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1,5 eetlepel rasp van de sinaasappel en citroen
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder


  • Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.

    Maak de dressing door alle ingredi├źnten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
    Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalm-groente-pakketje
    Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot g... Lees verder
    Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
    Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water,... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Gebakken scholfilet met olijven
    Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholf... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden