Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)grillen. Snijd de visfilets in stukjes of plakjes, kruid ze naar smaak en bak ze gaar. Gekookte mosselen en garnalen zijn al gaar, dus die hoeft u alleen nog maar even op te bakken.

Gourmet en grill-idee├źn:
Plakjes verse tonijn gemarineerd in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geperste knoflook, zout, cayennepeper en citroensap, bestrooid met fijngehakte koriander (vers of diepvries).

Garnalen gemarineerd in 2 eetlepels vissaus (nam pla), 1 theelepel suiker of honing, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries), 1 gesneden rode Spaanse peper zonder zaadjes.

Reepjes of plakjes schol met geraspte ui, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel citroensap.

Reepjes kabeljauwfilet met citroensap, blokjes tomaat, fijngesneden ansjovisfilets, gehakte olijven en kappertjes. Plakjes zalm bestreken met pesto en bestrooid met parmezaanse kaas.

Visspiesje: platte plakjes vis (schol, zalm) aan kleine prikker bestrooid met cajunkruiden en fijngehakte cashewnoten.

Reepjes tong bestrooid met gehakte dille (vers of diepvries) en kerriepoeder (in gourmetpannetjes afgemaakt met scheutje room, witte wijn en mosterd).

Gekookte mosselen met kruidenboter en preiringetjes.


 
Gourmet met vis
• Hoofdgerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Garnalen
  • Schol
  • Kabeljauwfilet
  • Ansjovisfilets
  • Zalm
  • Tong
  • Mosselen
  • vissaus
  • suiker of honing
  • fijngehakte bieslook
  • 1 Spaanse peper (zonder zaadjes)
  • geraspte ui
  • gembersiroop
  • kerriepoeder
  • sambal oelek
  • citroensap
  • blokjes tomaat
  • gehakte olijven
  • kappertjes
  • cajunkruiden
  • cashewnoten
  • dille
  • kerriepoeder
  • room
  • witte wijn
  • mosterd
  • kruidenboter
  • preiringetjes


  • Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)grillen. Snijd de visfilets in stukjes of plakjes, kruid ze naar smaak en bak ze gaar. Gekookte mosselen en garnalen zijn al gaar, dus die hoeft u alleen nog maar even op te bakken.

    Gourmet en grill-idee├źn:
    Plakjes verse tonijn gemarineerd in olijfolie met gesnipperde sjalotjes, geperste knoflook, zout, cayennepeper en citroensap, bestrooid met fijngehakte koriander (vers of diepvries).

    Garnalen gemarineerd in 2 eetlepels vissaus (nam pla), 1 theelepel suiker of honing, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries), 1 gesneden rode Spaanse peper zonder zaadjes.

    Reepjes of plakjes schol met geraspte ui, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel citroensap.

    Reepjes kabeljauwfilet met citroensap, blokjes tomaat, fijngesneden ansjovisfilets, gehakte olijven en kappertjes. Plakjes zalm bestreken met pesto en bestrooid met parmezaanse kaas.

    Visspiesje: platte plakjes vis (schol, zalm) aan kleine prikker bestrooid met cajunkruiden en fijngehakte cashewnoten.

    Reepjes tong bestrooid met gehakte dille (vers of diepvries) en kerriepoeder (in gourmetpannetjes afgemaakt met scheutje room, witte wijn en mosterd).

    Gekookte mosselen met kruidenboter en preiringetjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Op de huid gebakken snoekbaars met zwarte boontjes
    Wrijf de snoekbaars in met zout, peper en 1 eetlepel limoensap. Halveer de komkommer in de lengte en... Lees verder
    Zachtgegaarde schelvis met amandelen
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Lekkerbek met zoetzure ananassaus
    Verwarm de oven voor op 160┬░C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden