Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij.



 
Kibbeling op roergebakken mosterdkool
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 350 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g kibbeling kant en klaar
  • 500 g spitskool of witte kool in smalle reepjes
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 citroen uitgeperst
  • peper versgemalen
  • zout
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt


  • Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
    Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
    Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

    Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane tonijnsteak
    Meng 1 eetlepel olijfolie met ┬Ż eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel. Best... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. ... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Panzanella met gerookte makreelfilets
    Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 sat├ęstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden