Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij.



 
Kibbeling op roergebakken mosterdkool
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 350 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g kibbeling kant en klaar
  • 500 g spitskool of witte kool in smalle reepjes
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 citroen uitgeperst
  • peper versgemalen
  • zout
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt


  • Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
    Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
    Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

    Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160┬║C.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ÔÇśplukÔÇÖ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Makreelpakketje met sperziebonen
    Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
    Kook de gehalveerde sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ┬▒ 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden