Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij.



 
Kibbeling op roergebakken mosterdkool
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 350 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 g kibbeling kant en klaar
  • 500 g spitskool of witte kool in smalle reepjes
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 citroen uitgeperst
  • peper versgemalen
  • zout
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt


  • Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de olie toe. Roerbak de kibbeling 2-3 minuten op een hoge stand. Schep deze uit de wok en houd de vis warm onder aluminiumfolie.
    Roerbak de kool 3 minuten in de rest van de olie. Voeg citroensap en peper en zout toe. Schep de mosterd en 1 eetlepel peterselie erdoor, bak nog 1 minuut en verdeel de mosterdkool over 4 warme borden.
    Verdeel de warme kibbeling erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

    Serveer er gekookte krieltjes en plakken (verse) ananas bij.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Venkelrisotto met zalmvlokken
    Venkel en zalm is en blijft een fraaie combinatie. Geef de venkel eerst de tijd om zachtjes te smore... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep z... Lees verder
    Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze
    Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in koke... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden