Mosselen

Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.


 
Mosselspiesjes
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 40 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 g gekookte mosselen
  • 75 g gorgonzola
  • 3/4 dl droge witte wijn
  • 15 g verse basilicum
  • zout
  • peper versgemalen
  • 5 kerstomaatjes gehalveerd
  • staafmixer of keukenmachine
  • cocktailprikkers


  • Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
    Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalm teriyaki
    Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ¬ļC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
    Prik de garnalen aan de satéstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en d... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tonijn ceviche
    Snijd de tonijn in plakjes van ¬Ĺ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden