Mosselen

Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.


 
Mosselspiesjes
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 40 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 g gekookte mosselen
  • 75 g gorgonzola
  • 3/4 dl droge witte wijn
  • 15 g verse basilicum
  • zout
  • peper versgemalen
  • 5 kerstomaatjes gehalveerd
  • staafmixer of keukenmachine
  • cocktailprikkers


  • Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
    Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalmcrostini met tomaat
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijka... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂēC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden