Mosselen

Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.


 
Mosselspiesjes
• Borrelhapje / Amuse voor 8 personen personen; 40 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 g gekookte mosselen
  • 75 g gorgonzola
  • 3/4 dl droge witte wijn
  • 15 g verse basilicum
  • zout
  • peper versgemalen
  • 5 kerstomaatjes gehalveerd
  • staafmixer of keukenmachine
  • cocktailprikkers


  • Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
    Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Krokante doradefilet met citroen-knoflookroom
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Breng in een steelpan de ... Lees verder
    Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
    Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden