Haring

Snijd de haringen in dunne reepjes.
Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.


 
Haringsalade met dille-roomsaus
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 130 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zoute haringen
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel uit een potje
  • 3 eetlepels verse dille fijngehakt
  • zout
  • peper versgemalen


  • Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
    Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Gebakken scholfilet met kleurige paprika
    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in kleine blokjes... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden