Haring

Snijd de haringen in dunne reepjes.
Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.


 
Haringsalade met dille-roomsaus
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 130 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 zoute haringen
  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel uit een potje
  • 3 eetlepels verse dille fijngehakt
  • zout
  • peper versgemalen


  • Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
    Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast minstens 1 uur rusten.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden