Zalm

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
Lekker met focaccia of stokbrood.

Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.


 
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 510 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 g verse zalm – op kamertemperatuur
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui – gesnipperd
  • 2 tenen knoflook – fijngehakt
  • 500 g kruimige aardappelen – geschild en in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter visbouillon – van tabletten
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes
  • 100 g feta – verkruimeld
  • 15 g verse basilicum of peterselie – fijngehakt


  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
    Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
    Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
    Lekker met focaccia of stokbrood.

    Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde sardines met sjalotjesvinaigrette
    Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. B... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
    Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot ... Lees verder
    Makreelrolletjes met mihoen en cashewnoten in ijsbergsla
    Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Afgieten, onder de koude kraan spoelen en laten u... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Kabeljauw met specerijenjus
    Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen. Wrijf de koriander... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden