Zalm

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
Lekker met focaccia of stokbrood.

Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.


 
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 510 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 g verse zalm – op kamertemperatuur
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui – gesnipperd
  • 2 tenen knoflook – fijngehakt
  • 500 g kruimige aardappelen – geschild en in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter visbouillon – van tabletten
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes
  • 100 g feta – verkruimeld
  • 15 g verse basilicum of peterselie – fijngehakt


  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
    Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
    Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
    Lekker met focaccia of stokbrood.

    Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Gefrituurde calamares
    De kop met ingewanden uit de calamares trekken. De zak in de lengte opensnijden en het velletje visv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden