Zalm

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
Lekker met focaccia of stokbrood.

Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.


 
Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 510 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 g verse zalm – op kamertemperatuur
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui – gesnipperd
  • 2 tenen knoflook – fijngehakt
  • 500 g kruimige aardappelen – geschild en in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 liter visbouillon – van tabletten
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes
  • 100 g feta – verkruimeld
  • 15 g verse basilicum of peterselie – fijngehakt


  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardappel en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de aardappel in 10 minuten zachtjes gaar.
    Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en leg ze met de garnalen in vier grote wijde soepkommen. Strooi de prei en feta erover.
    Pureer de aardappel in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog enkele minuten zachtjes doorkoken en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gloeiend hete soep op de vis in de kommen. Serveer direct.
    Lekker met focaccia of stokbrood.

    Deze snelle zaterdagavondsoep kunt u ook maken met stevige witvis als kabeljauw, zeewolf of pangasius en garnalen. Laat witvis wel even in de soep meekoken. Een combinatie van verschillende vissoorten en bijvoorbeeld garnalen en mosselen doet het ook goed.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Gestoomde oesters met limoen en soja
    Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen sc... Lees verder
    Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze
    Maak de peulen schoon, verwijder de draden en snijd ze schuin door. Blancheer de peulen snel in koke... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Schuimige aspergesoep met Hollandse garnalen
    Verwarm de aspergesoep. Klop ondertussen de slagroom lichtjes op. Meng de slagroom met behulp van de... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden