Tilapia

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven. Meng intussen de ingredi├źnten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.


 
Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 225 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets van 150 g
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper zonder zaadjes,
  • fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • (ketoembar)
  • ┬Ż theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit) of
  • kerriepoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • voor de wortelsalade:
  • 300 g wortel, geraspt of julienne
  • gesneden
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven. Meng intussen de ingredi├źnten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

    Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Zalmmousse met geroosterde paprika
    Verwarm de ovengrill voor. Schep de stukken paprika in een bakblik of lage ovenschaal om met 2 eetle... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden