Tilapia

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven. Meng intussen de ingredi├źnten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.


 
Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 225 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets van 150 g
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper zonder zaadjes,
  • fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • (ketoembar)
  • ┬Ż theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit) of
  • kerriepoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • voor de wortelsalade:
  • 300 g wortel, geraspt of julienne
  • gesneden
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven. Meng intussen de ingredi├źnten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

    Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kibbeling van heek met snelle remoulade
    Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kapp... Lees verder
    Zalm teriyaki
    Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en r├Âsti
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Hartige muffins met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel ... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden