Tilapia

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven. Meng intussen de ingredi├źnten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.


 
Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 225 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 tilapiafilets van 150 g
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper zonder zaadjes,
  • fijngehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • (ketoembar)
  • ┬Ż theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit) of
  • kerriepoeder
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • voor de wortelsalade:
  • 300 g wortel, geraspt of julienne
  • gesneden
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing


  • Verwarm de oven voor op 200 ┬░C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng de knoflook met groene peper, komijn, koriander, zout, kurkuma en olie in de vijzel of in een kom tot een pasta. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Vouw de pakketjes dicht en leg ze op de bakplaat 15 minuten in het midden van de hete oven. Meng intussen de ingredi├źnten voor de wortelsalade. Serveer de vispakketjes met de salade en gebakken krieltjes.

    Leg eens rode uiringen op de kruidenpasta van de visfilets.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Tomatentaartjes met Hollandse garnalen
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Snijd de korstjes van het brood en rol de sneetjes brood uit. ... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Gegrilleerde poon met knoflook en tijm
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de vissen onder de koude kraan af en dep ze daarna ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Haringclub met avocadomayo en krokante bacon
    Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Bak in een droge koekenpan de bac... Lees verder
    Panzanella met gerookte makreelfilets
    Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden