Poon

Verwarm voor de caponata 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui al omscheppend 4-5 minuten. Roer de tomaten met een halve eetlepel paprikapoeder, de kappertjes, olijven, suiker en wijn erdoor. Breng de groenten aan de kook en laat ze 20 minuten heel zachtjes sudderen. Laat een deel van het vocht verdampen. Breng de caponata op smaak met zout en peper en laat de groenten afkoelen tot lauwwarm. Meng 2 eetlepels olijfolie met de rest van de paprikapoeder, rozemarijn en peper naar smaak en bestrijk de vissen hiermee. Rooster de ponen in een grillpan op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege met een spatel. Leg de ponen op borden en schep de caponata ernaast. Lekker met notenrijst of stevige sneden vloerbrood.


 
Gegrilde rode poon met caponata
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 360 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 rode ponen, schoongemaakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 ml witte wijn
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • versgemalen zwarte peper


  • Verwarm voor de caponata 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui al omscheppend 4-5 minuten. Roer de tomaten met een halve eetlepel paprikapoeder, de kappertjes, olijven, suiker en wijn erdoor. Breng de groenten aan de kook en laat ze 20 minuten heel zachtjes sudderen. Laat een deel van het vocht verdampen. Breng de caponata op smaak met zout en peper en laat de groenten afkoelen tot lauwwarm. Meng 2 eetlepels olijfolie met de rest van de paprikapoeder, rozemarijn en peper naar smaak en bestrijk de vissen hiermee. Rooster de ponen in een grillpan op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege met een spatel. Leg de ponen op borden en schep de caponata ernaast. Lekker met notenrijst of stevige sneden vloerbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde wijting met knoflooksaus
    Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd van de bovenkant van de knoflookbollen een kapje af. Zet de b... Lees verder
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden