Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon. Maak de sjalotten schoon en snipper deze zeer fijn.
Doe de boter in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui. Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen. Voeg de visbouillon, wijn, mosterd,room, laurier en iets oregano toe. Laat dit alles voor 2/3 inkoken. Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hitte bron. Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen. Maak het op smaak met zout en peper en roer zeer voorzichtig de garnalen erdoor. Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.


 
Visstoofpotje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 502 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 150 gram zalmfilet
  • 150 gram garnalen
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram kleine champignons
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • mespunt fijne mosterd
  • 1 prei
  • 2 sjalotten
  • 1 blaadje laurier
  • mespunt oregano
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 20 gram boter of margarine
  • 2 dl visbouillon
  • zout en peper


  • Halveer de prei, was hem goed en snij mooie dunne halve ringen.Ontdoe de kleine champignons van de steel en veeg ze met keukenpapier goed schoon. Maak de sjalotten schoon en snipper deze zeer fijn.
    Doe de boter in een pan waarop een deksel past en fruit hierin de ui. Als u hiervan houdt, kunt u er ook een half teentje knoflook bij doen. Voeg de visbouillon, wijn, mosterd,room, laurier en iets oregano toe. Laat dit alles voor 2/3 inkoken. Voeg nu de in stukken gesneden vis (behalve de garnalen) toe, breng dit aan de kook en temper de hitte bron. Strooi nu de gesneden prei, kervel en champignons erover en laat dit 10 minuten met een deksel sudderen. Maak het op smaak met zout en peper en roer zeer voorzichtig de garnalen erdoor. Doe dit laatste echt heel voorzichtig want anders maakt u alle stukken vis tot puree.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Salade caprese met garnalen
    1 Leg de tomaat en de mozzarella op 4 borden. Meng voor de dressing de pesto met de mayonaise, de cr... Lees verder
    Bretonse mosselen met knoflook en spek
    Hak de prei, de bladselderij en de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote diepe pan en bak hieri... Lees verder
    Gerookte zalm op courgette
    Schaaf of snijd de courgette in de lengte in dunne brede lange plakken. Bestrijk ze met basilicumoli... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden