Makreel

Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de makreelstukken erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een hete grillpan of koekenpan en bak ze laat ze in 3-4 minuten bruin en net gaar, keer ze halverwege. Maak de blaadjes sla van het kropje los. Leg in kleine schaaltjes elk een blaadje sla en schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje een of twee spiesjes (16 - 20 hapjes).


 
Oosterse makreelspiesjes
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 110 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 verse makrelen van 300 g, elk in 2 filets
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels geraspte gember (potje/tube)
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijst- of arachideolie
  • 1 kropje little gem (sla)
  • 100 g atjar tjampoer (uit pot), goed uitgelekt
  • 16 bamboe tapasspiesjes, geweekt in water


  • Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de makreelstukken erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een hete grillpan of koekenpan en bak ze laat ze in 3-4 minuten bruin en net gaar, keer ze halverwege. Maak de blaadjes sla van het kropje los. Leg in kleine schaaltjes elk een blaadje sla en schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje een of twee spiesjes (16 - 20 hapjes).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwschotel met groene kruiden en boerenkaas
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukke... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrĂšme
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    Aardappelsoep met zalm en Hollandse garnalen
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Schep de aardapp... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ÂșC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Zeewolf in een krokant jasje
    Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak. Hak de bieslook en... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden