Makreel

Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de makreelstukken erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een hete grillpan of koekenpan en bak ze laat ze in 3-4 minuten bruin en net gaar, keer ze halverwege. Maak de blaadjes sla van het kropje los. Leg in kleine schaaltjes elk een blaadje sla en schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje een of twee spiesjes (16 - 20 hapjes).


 
Oosterse makreelspiesjes
• Borrelhapje / Amuse voor 10 of meer personen personen; 110 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 verse makrelen van 300 g, elk in 2 filets
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 theelepels geraspte gember (potje/tube)
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijst- of arachideolie
  • 1 kropje little gem (sla)
  • 100 g atjar tjampoer (uit pot), goed uitgelekt
  • 16 bamboe tapasspiesjes, geweekt in water


  • Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in een diep bord de knoflook, gember en sambal met de sojasaus en olie tot een marinade. Schep de makreelstukken erdoor en laat ze 15 minuten marineren. Rijg steeds 1 stuk makreel aan een spiesje. Leg de spiesjes in een hete grillpan of koekenpan en bak ze laat ze in 3-4 minuten bruin en net gaar, keer ze halverwege. Maak de blaadjes sla van het kropje los. Leg in kleine schaaltjes elk een blaadje sla en schep er een beetje atjar tjampoer op. Leg in elk schaaltje een of twee spiesjes (16 - 20 hapjes).

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Caribische roodbaars
    Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de p... Lees verder
    Viskebab met tzatziki
    Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon. Snijd de courgette in 12 plakken van ... Lees verder
    Botermakreel met tuinbonensalade
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Ve... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Krokante sliptong met eiersaus
    Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout e... Lees verder
    Hollandse garnalentorentjes met mosterd-mayonaise
    Leg de tomaten 12 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan. Schil en halveer ze, ver... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden