Wijting

Wrijf de wijtingfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap. Verwarm de vis in een magnetronschaal afgedekt 3 minuten in de magnetron op 500 Watt. Laat de wijtingfilet afgedekt nagaren en afkoelen. Giet het vocht van de wijting weg. Verdeel de wijting met een vork in stukjes en meng de mayonaise, bleekselderij, kappertjes en 2 eetlepels ajvar erdoor. Breng de salade op smaak met wat zout en peper. Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en bak ze 4-6 minuten in een hete grillpan tot ze mooi bruine strepen hebben. Keer ze halverwege. Bestrooi courgette met wat zout en peper.Snijd de ciabattabroodjes open en bestrijk de snijvlakken met de resterende ajvar. Leg de onderkanten van de broodjes op borden en verdeel de rucola erover. Verdeel de wijtingsalade erover en leg de plakken courgette erop. Garneer met nog een takje rucola en leg de bovenkant van de broodjes er schuin op.


 
Ciabatta met wijtingsalade
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 320 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 300 gram wijtingfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels ajvar*
  • 1 courgette, schuin in dunne plakken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 ciabattabroodjes met olijf
  • 40 gram rucola


  • Wrijf de wijtingfilet in met zout, versgemalen peper en citroensap. Verwarm de vis in een magnetronschaal afgedekt 3 minuten in de magnetron op 500 Watt. Laat de wijtingfilet afgedekt nagaren en afkoelen. Giet het vocht van de wijting weg. Verdeel de wijting met een vork in stukjes en meng de mayonaise, bleekselderij, kappertjes en 2 eetlepels ajvar erdoor. Breng de salade op smaak met wat zout en peper. Bestrijk de plakken courgette dun met olijfolie en bak ze 4-6 minuten in een hete grillpan tot ze mooi bruine strepen hebben. Keer ze halverwege. Bestrooi courgette met wat zout en peper.Snijd de ciabattabroodjes open en bestrijk de snijvlakken met de resterende ajvar. Leg de onderkanten van de broodjes op borden en verdeel de rucola erover. Verdeel de wijtingsalade erover en leg de plakken courgette erop. Garneer met nog een takje rucola en leg de bovenkant van de broodjes er schuin op.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Broodje zalm
    Giet de zalm af en verwijder velletjes en graatjes. Snijd de tomaten in ragfijne reepjes en de olijv... Lees verder
    Oosterse kabeljauwpakketjes met taugé en kerstomaatjes
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bes... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Broodje gevuld met warme mosselen
    Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Smelt de boter in een pan en roer de mosterd erdoor. Schep de... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden