De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of bouillonblokjes gebruiken. Gebruik schepnetjes om de stukjes vis in de bouillon te leggen, zodat de vis niet uit elkaar valt. Vrijwel alle stevige vissoorten kunnen voor Chinese fondue gebruikt worden. Let op: paneer en kruid de vis niet. Want deze toevoegingen lossen op in de bouillon.



 
Chinese fondue
• Hoofdgerecht voor 10 of meer personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • forelfilet
  • tarbot
  • zalmfilet
  • schol
  • courgette
  • bleekselderij
  • prei
  • bosuitjes
  • champignons
  • sojasaus
  • citroensap
  • olie


  • De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of bouillonblokjes gebruiken. Gebruik schepnetjes om de stukjes vis in de bouillon te leggen, zodat de vis niet uit elkaar valt. Vrijwel alle stevige vissoorten kunnen voor Chinese fondue gebruikt worden. Let op: paneer en kruid de vis niet. Want deze toevoegingen lossen op in de bouillon.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Roerbak van pangasius met rode en gele paprika
    Snijd de pangasiusfilets in stukken van 3 cm en kruid ze pittig met zout, peper en chilipoeder. Verh... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden