Hollandse garnaal

Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In vergiet krab laten uitlekken. In kom ei loskloppen. Broodkruim, garnalen, krab, slagroom, en mayonaise erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en tot 8 ronde koekjes vormen. Koekjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. In koekenpan boter verhitten en koekjes in 5 of 6 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Lekker met ravigotesaus.

Ingezonden door: Sunita Sahtoe


 
Garnalen-krabkoekjes
• Voorgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 125 gram hollandse garnalen
  • 1 blikje extra fancy krab
  • 1 ei
  • 30 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel slagroom
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • zout en peper


  • Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In vergiet krab laten uitlekken. In kom ei loskloppen. Broodkruim, garnalen, krab, slagroom, en mayonaise erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en tot 8 ronde koekjes vormen. Koekjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. In koekenpan boter verhitten en koekjes in 5 of 6 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Lekker met ravigotesaus.

    Ingezonden door: Sunita Sahtoe

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
    Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagro... Lees verder
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes
    Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomaten... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂēC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden