Langoustine

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Bestrijk de plakken courgette en de repen paprika dun met olijfolie en rooster ze in een grillpan mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Leg de lamsoren in een zeef en schenk er een ruime hoeveelheid kokend water over. Laat ze goed uitlekken. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los. Pers de knoflook boven een schaal uit. Voeg de chilipoeder met het citroensap, de rest van de olijfolie en wat zout en peper toe en klop dit alles tot een dressing. Schep de slablaadjes met de lamsoren, courgette en paprika er luchtig door. Serveer de salade in wijde kommen en verdeel de langoustines en croutons erover. Lekker met aïoli.


 
Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 365 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 20 langoustines
  • 1 petit pain, in blokjes
  • 100 ml olijfolie
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 gele paprika, in brede repen
  • 100 g lamsoren
  • 2 kropjes little gem
  • 1 teen knoflook
  • mespunt chilipoeder
  • 2 eetlepels citroensap


  • Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie en bak ze in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Bestrijk de plakken courgette en de repen paprika dun met olijfolie en rooster ze in een grillpan mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Leg de lamsoren in een zeef en schenk er een ruime hoeveelheid kokend water over. Laat ze goed uitlekken. Snijd de kontjes van de kropjes sla en maak de blaadjes los. Pers de knoflook boven een schaal uit. Voeg de chilipoeder met het citroensap, de rest van de olijfolie en wat zout en peper toe en klop dit alles tot een dressing. Schep de slablaadjes met de lamsoren, courgette en paprika er luchtig door. Serveer de salade in wijde kommen en verdeel de langoustines en croutons erover. Lekker met aïoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilleerde sliptongetjes met knoflookboter
    Roer de boter met het citroensap, de knoflook en de kruiden door elkaar. Voeg naar smaak zout en pep... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden