Langoustine

Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden. Lekker met een venkelsalade.


 
Pappardelle met langoustines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 720 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 28 langoustines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml gevogeltefond
  • 250 ml slagroom
  • 300 g pappardelle
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g zeekraal


  • Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden. Lekker met een venkelsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Maaltijdsalade met gestoomde zalm en aardappeltjes
    Vetvrij koken en met behoud van vitamine en smaak. Dat is stomen. Was de aardappels en snijd deze in... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    Volkorencrostini met haring en appelcrème
    Snijd de sneetjes brood diagonaal in vieren. Meng kwark, knoflook, sjalotje, appel, peper en peterse... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Spaghetti met clams
    Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de ol... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Indische lekkerbeksandwich
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC.
    Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden