Langoustine

Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden. Lekker met een venkelsalade.


 
Pappardelle met langoustines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 720 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 28 langoustines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 ml gevogeltefond
  • 250 ml slagroom
  • 300 g pappardelle
  • 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
  • 200 g zeekraal


  • Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen. Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut. Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden. Lekker met een venkelsalade.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Wrap met Hollandse garnalen
    Verwarm de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen in de magnetron. Verhit de olijfolie in een wok ... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Gebakken scholfilet met olijven
    Halveer de olijven. Spoel de scholfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de scholf... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden